Az illusztrációk

A mesélő szemével:

Mindig nehéz dolog, amikor nem az író készíti a rajzokat a történetéhez. Képzeletében írás közben látja a hőseit és a környezetet. Elképzelését össze kell hangolni az illusztráció készítőjével. A Dingiria Tündérföld megrajzolásának is voltak előzményei, amikor is nem találkozott az elképzelésünk Noémiével. Leültünk, átbeszéltük és megszületett a végleges stílus. Elhatároztam, hogy innentől nem szólok bele a rajzokba. Éjszakánként jöttek az újabb és újabb gyönyörű képek és lassan alábbhagyott a félelmem, hogy egyszer csak a tündérkirálynő  túrabakancsban feszít majd az egyik rajzon. 🙂 Nagyon büszke vagyok a végeredményre!

- Zsuzsi

 Így készültek:

Illusztrátori tapasztalat híján nehéz volt rálelni a stílusra, és egy szaki biztosan szörnyülködne, ha látta volna azt a rengeteg technikát, amit bevetettem. Első lépésként a rajzok vázát készítem el körvonalasan, hogy lássam, ki hova kerül. Ha ez kész van, először ceruzával dolgozom ki a részleteket, majd tűfilccel megrajzolom a kontúrokat. A színezés már kicsit trükkösebb, ugyanis a hagyományos színes ceruzák mellett ha szükséges, színes tűfilccel, vízfestékkel élénkítem a színeket. Új kedvencem a pasztall ceruza, amit az árnyékoláshoz, nagy felületek egységessé tétaléhez használok. Ujjal maszatolva érem el a tökéletes hatást 🙂 Ezután következik a digitalizásás: sajnos a beszkennelt rajzok sokat veszítenek a színükből, így photoshopban visszaadom a képek élénk színét, picit a digitalizáló táblával rászínezek, ahol szükséges. Ha szépen méretre vágtam őket, már be is kerülhetnek a könyvbe. Egy rajz elkészítése nagyjából 6 órát vesz igénybe, míg elnyeri végső formáját.

- Noémi

Itt láthatjátok a folyamatot képekben:

Itt pedig megnézhetitek kedvenc eszközeimet 🙂 A szívem csücske az apró zöld ceruza, amit 5 cm-esre sikerült elrajzolnom az illusztrációk készítése során (a végén kicsit nehéz volt rajta fogást találni) 🙂